Alt om refusion af el

Alt om refusion af el

Refusion af el er generelt ordningen af elafgiften. Refusion af el gør det mere attraktivt at udskifte fossildrevne køretøjer og diverse forskellige opvarmningsløsninger. Vil du vide mere om refusion af el? Så læs med herunder, hvor du får alt den information, du skal bruge om refusion af el.

Hvad er el refusion?

Som tidligere nævnt er refusionen af elafgiften indført for at gøre det en smule mere attraktivt at udskifte de fossildrevne køretøjer til mere miljøvenlige og eldrevne alternativer. Dette betyder, at du som privatperson med el refusion kan få refunderet elafgiften på de kWh strøm, som du i hverdagen bruger til at lade din elbil op med. Der er stor forskel på, hvad du får i refundering i el refusion. Du kan eksempelvis få mere, hvis du har refusionsberettigede ladebokse på din ejendom.

Hvem kan få el refusion?

Måske er du i tvivl om, hvor vidt du kan få el refusion eller ej. Du kan få el refusion, hvis du er en af de kunder, der betaler den fulde markedspris for din elektricitet. Har du derfor enten solcelleanlæg, varmepumper, eller lignende, hvor du betaler fuld afgift på strømmen, kan du opnå tilbagebetaling og få el refusion i henhold til de danske skatteregler.

Hvordan søger man om refusion af elafgift?

Når du ønsker at søge om refusion af elafgift, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger, om de opfylder de forskellige krav. Krav som eksempelvis at du ejer et elektrisk apparat, som ikke allerede har en reduceret elafgift. Derudover skal du sikre, at din bolig er registreret i BBR som helårsbolig eller sommerhus til eget, private brug. Til sidst skal du downloade et skema, udfylde det, og sende det afsted med håbet om, at du bliver godkendt til at modtage refusion for din elafgift.

Hvad koster det at lade en hybridbil op?

Når du skal foretage din daglige opladning, er det vigtigt, at du forsøger at holde dig mellem 10 og 80 procent. Derudover skal du forsøge kun at lade batteriet helt op, når du skal køre længere ture ad gangen. En plug in-hybrid med en batterikapacitet på 14,4 kWh koster omkring 15 kroner at lade op på en privat ladestander i hjemmet, hvis batteriet er helt dødt.

Hvad koster det at lade en elbil op?

Prisen op opladning af elbil svinger en smule, men du kan dog regne med at betale mellem 5,5 kroner og 6 kroner, når du oplader din elbil op ved en offentlig ladestander uden abonnement. Er du i tvivl om priser og refusion af el? Kontakt altid en professionel fagmand, der kan besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Måske opstår der en masse spørgsmål undervejs i processen.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *